Tåler du kumelk dårlig, men elsker yoghurt?

Hjemmelaget yoghurt av geitemelk er lett og gøy å lage! Hvis du ikke tåler kumelk er det godt mulig du kan tåle geitemelk siden proteinene i geitemelk er en annen type (A2) enn i kumelk ( A1). Geitemelk er også rikere på en rekke mineraler som kalsium og phosfor. Den har mer av de korte og mellomlange fettsyrer som er spesielt hjertevennlige, og er lette å fordøye og raskt gir energi. Lager du yoghurt får de probiotiske bakteriene spist opp laktosen også, så sluttresultatet blir en næringsrik og helsebringende yoghurt. Full av glade og gode bakterier og enzymer som gir god tarmflora.

Slik gjør du:

2 bokser Tine Geitemelk a 3 dl, dvs 6 dl

Dette varmes opp i kjele til det er akkurat for varmt å ha fingeren oppi, la det så kjølne til akkurat fingervarmt. Da er den rundt 42-44 grader.

2 poser eller 2 kapsler Lab4 probiotika fra Fit for School eller Daglig skal så blandes i, fåes på Pro-ven.no

Rør probiotika inn i litt melk før du igjen heller dette over i resten av geitemelka.

Ha gjerne 1 ss honning i for å hjelpe syrningen.

La dette stå i rent glass som f.eks Norgesglass med lokk på. Ha det i ovnen på 50 grader med sleiv stikkende ut av døråpningen. Da er det rundt 46 grader. La det stå i 8-12 timer til det lukter syrlig.

Lag overnights oats med yoghurten!

Da er den hjemmelagede yoghurten av geitemelk ferdig og kan siles gjennom et osteklede, eller bare spises som den er. Den tykner litt mer etterhvert i kjøleskapet. Og synes du den er litt klumpete kan du bruke stavmikser og jevne den ut. Jeg hadde i litt havregryn, chiafrø og gresskarkjerner og lot den stå en natt, ca 10-12 timer i kjøleskapet.

Til frokost, i en skål, toppet jeg den med kaldslynget honning og frosne kirsebær fra Eldorado.

Utrolig friskt og velgjørende for tarm, kropp og topp. 💚

Du kan lese mer om fermentering på www.gryhammer.no og www.beritnordstrand.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.