fbpx

Rotfyllinger, cavitasjoner og peridontitt.

Rotfylling som årsak til helseproblemer
Rotfylling som årsak til helseproblemer

Rotfyllinger fra et biologisk synspunkt:

(Mye av informasjonen nedenfor er fra nettsiden til Dr. Dominik Niswitz som holder til i Tyskland. jeg legger ved lenke nederst.)

 

Biologiske tannleger og terapeuter som meg, som jobber med å behandle helhetlig, ser på døde tenner eller tenner som har gått gjennom en rotfylling, som en kilde til kronisk betennelse. De er dødt organisk materiale og kan forårsake inflammasjon, forråtnelsesbakterier og toksisk belastning. Toksiner lekker uforstyrret ut i blodet og kan skape små og store helseproblemer. Når tannroten er fylt og sementert, så vil den ikke være forsynt med blod, nerver og immunceller som kunne bekjempet betennelsene. Siden tannroten er død, kjenner man ikke lenger om det er et problem der. Innenfor medisinen og behandling av kroppen ellers , er det ingen steder de aksepterer at døde kroppsdeler blir etterlatt i kroppen. I den medisinske verden blir døde kroppsdeler fjernet umiddelbart pga inflammasjonen de kan forårsake og risikoen for giftstoffer som kan sirkulere rundt. På tide at man ser på tennene som en del av kroppen.

 

En rotfylling kan i starten gi en rask lindring og bidra til en kortvarig desinfeksjon, men etterhvert vil en rotfylling bli befolket av bakterier og derfor alltid lede til kroniske helseproblemer. 

frisk tann versus rotfylt tann
rotfylling, død tann, årsak til smerter

Som du ser på bildet fra Dr Dome sin nettside er ikke dette en sunn kroppsdel, en død tann. Rotfyllinger kan føre til lokal inflammasjon , men også helseproblemer andre steder i kroppen. For mer enn 100 år siden skapete Weston Price begrepet fokal infeksjon med hensyn til akkurat dette. Uten blod, nerve og lymfe vil tannen kun være dødt organisk materiale uten immunfunksjon, og dermed bli et perfekt område for å fore opp patogene mikroorganismer. Disse sykdomsfremkallende bakteriene holder til i dette rotkanal systemet i tannen og lekker ut svært giftige toksiner som svovel forbindelser ( thioethers, mercaptan) som kan blokkere vitale enzymer der de er aktive.

 

Dødt vev kan begynne å brytes ned, og denne nekrotiseringen kan skape enda større forgiftning i kroppen ( putrescine og cadaverine). Siden immunforsvaret ikke kan gjenkjenne den skjulte infeksjonen, bør tannen ofte fjernes hvis man har et kronisk helseproblem.  En syk tann kan påvirke det organet den korresponderer med. f.eks har tann 36,37,46 og 47 affinitet til tykktarm og lunge. På samme måte kan sykdom i disse organene skape problemer i de samme tennene.

 

Ikke få panikk, man må ikke fjerne alle rotfyllinger umiddelbart. En frisk kropp kan som regel tåle en kronisk betennelse rundt rotfyllingen en viss tid til man finner en bedre løsning.

På klinikken tester jeg med bioresonans utstyr om du er belastet av en rotfylling, om det er rester av betennelser og om det har gått ned mot benhinnen og kjeven, jeg tester for skadelige bakterier og toksiner. Jeg setter i gang behandling og du får med dråpeflaske hjem med behandlende frekvenser som nøytraliserer og bufrer betennelsen og toksinene. Og ofte anbefaler jeg en sjekk og røntgen hos tannlege Pål Hermansen i Oslo. Han er biologisk tannlege som Dr. Dome ( Dominik Niswitz)) og har lang erfaring med holistisk tannhelse. Han har et trent øye i å se etter cyster og oppklaringer på røntgenbildet. Mine funn og behandling, sammen med hans, har hjulpet mange i løpet av vårt samarbeid siden 2012. 

 

I følge en studie fra Dr. Lechner og Dr. von Baehr, viser dataene at lokal patologi som følge av en rotfylling kan øke immunologisk og systemisk dysfunksjon i hele kroppen.

Les innholdet på Dr. Dome sin nettside HER

 

Jeg håper du finner nyttig informasjon i dette. Det var en dokumentar på Netflix en stund med navnet The Root Cause , men den ble tatt av Netflix da Den Amerikanske Tannlegeforeningen presset nok. Filmen er likevel mulig å søke opp. Den handler om en manns mangeårige kamp for å finne årsaken til store  helseproblemer, som viste seg å være en rotfylling.  
 

Cathrine, en av mine pasienter, har skrevet en artikkel på Tunsberg Medisinske skole sin blogg. Hun forteller der hvordan testing med bioresonans og behandling på klinikken her, og videre trekking av tannen hos Pål Hermansen, gjorde at hun ble kvitt mange års smerter, hjertebank, søvnvansker og hetetokter. Les artikkelen hennes HER

 

Da jeg selv var i tyve årene, hadde min bestemor så sterke smerter i ansiktet, trigeminusnevralgi. Hun sa det kom etter et tannlege arbeide. Dette svekket livskvaliteten hennes enormt de siste årene hun hadde igjen å leve. Nå vet jeg ganske sikkert at dette kunne vært behandlet ved å trekke rotfylt tann, og renset godt opp. I tillegg fått behandlet med bioresonans frekvensterapi for å behandle betennelsene enda bedre, styrke immunsystemet og sikre god tilheling. Det var fortvilende å ikke kunne hjelpe henne. Jeg synes det derfor er så viktig å få formidlet ut at en rotfylling kan ligge som en blokkering i kroppen og skape smerter, svekket immunforsvar, søvnproblemer, Modic forandringer i ryggen, mage- /tarmproblemer, stoffskifte problemer, svimmelhet og mye mer. Det finnes nemlig håp ! 🙂

 

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.