fbpx

Autoimmune tilstander – Når kroppen angriper seg selv.

vagusnerven, tarm-hjerne aksen, autoimmune tilstander
For mye toksiner i kroppen.

Etter foreldrepermisjon med lille Ailo på snart 11 måneder, var det tid for litt faglig påfyll. Jeg investerte noen kvelder og penger i en dokumentarserie laget av Jonathan Otto, og som heter The secrets of autoimmune diseases. Her har han over flere år intervjuet professorer, leger, terapeuter, pasienter og forskere som alle har mye kunnskap og erfaring med autoimmune tilstander. Dr. Jay Davidson, Dr. Joel Fuhrman og Dr. Osborne var blant dem som bidro med sin kunnskap, forskning og erfaringsbaserte vitenskap. Mange av pasienthistoriene fikk meg til å gråte, både i sympati men også av glede over hvordan de har klart å snu sin tilstand av fortvilelse og smerter. Ikke bare ga dokumentaren ny inspirasjon for meg til å jobbe videre med funksjonell medisin, helhetlig ernæring og bioresonans, men håp for at det skjer en større bevegelse i verden nå. En bevegelse mot mer innsikt og bevissthet rundt hvordan vi, maten og kloden vår henger sammen, og at vi sammen må ta ansvar. Ansvar for å hele oss selv og jordkloden. Her er en videosnutt der Dr. David Bilstrom forklarer litt om hvordan et overbelastet og forvirret immunforsvar er årsak til at kroppen angriper seg selv. Video

Betennelse – lekk tarm – mangel på næringsstoffer

I funksjonell medisin og ernæring ser vi på årsakene til hvorfor immunforsvaret er blitt overbelastet og forvirret. Mangel på næringsstoffer, mat du reagerer på, stress, for mye avfallsstoffer og toksiner i kroppen, miljøgifter, konserveringsmidler, sprøytemidler, tungmetaller, virus, bakterier, sopp, parasitter, borreliose og mage/tarm i ubalanse. 70-80 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen. Alle disse faktorene kan være årsaker til at kroppen angriper seg selv. Det blir ofte en lekk tarm situasjon, der for mye av ufordøyde proteiner, bakterier, sopp og toksiner, lekker ut gjennom tarmslimhinnen. Dette skaper en systemisk betennelse i kroppen, fordi lymfecellene som sitter på andre siden av tarmveggen, begynner å angripe disse stoffene som noe fremmed og farlig. Hvis du er sårbar for f.eks gluten og får ufordøyd gluten ut i blod og lymfevev, vil antisstoffene som lages mot gluten også kunne begynne å angripe skjoldbruskkjertelen. Det er fordi molkeylene i gluten ligner de som er i skjoldbruskkjertelen. På samme måte kan det ha dannet seg antistoffer som begynner å angripe leddene. Når kroppen har en lavgradig betennelse oveer tid, klarer ikke renseorganene våre å ta unna alt avfallet. da forverres situasjonen ytterligere, siden betennelsestoffene som da blir lagret i vevet,  irriterer og skrur på enda mer betennelse.

Eksempler på autoimmune tilstander er skjoldbruskkjertel problemer som Hashimotos, høy anti TPO, leddgikt, Ulcerøs colitt, mb. Crohn, fibromyalgi, eksem, astma, irritabel tarm. Noen har også problemer med tristhet, angst, bekymrer seg lett, dårlig hukommelse og konsentrasjon. I dokumentaren snakker de også om demens og Alzheimers som en autoimmun lidelse, og at den kan skyldes betennelse i hjernen.

Jeg holdt foredraget » Når kroppen angriper seg selv. Årsaker og råd om mat og tilskudd» den 18.august på Helhetssenter i Drammen. På responsen jeg fikk virker det som at mange kjenner seg igjen i å ha plager som trøtthet og lite energi, oppblåsthet og vondt i kroppen. De følte maten hadde mye å si og hvordan fordøyelsen deres fungerer. Rådene jeg ga om mat og tilskudd som demper betennelse og kan fjerne årsakene til plagene, virket som falt i god jord. Det var utrolig givende å få de gode tilbakemeldingene og spørsmål etter foredraget.

Nytt utstyr fra Tyskland.

Nå har jeg investert i nytt utstyr fra Tyskland og skal ha enda mer fokus på lekk tarm, virus, bakterier, borreliose, parasitter og tungmetaller. Takket være dokumentaren til Jonathan Otto har jeg blitt oppmerksom på noen spennende urter, bl a mimosa pudica seeds og mucuna pruriens, som kan fremme hjernehelsen, og tarmhelsen. Det går en motorveiforbindelse mellom tarm og hjerne gjennom vagus nerven. Skal vi føle glede, fokus, ha hukommelse og entusiasme, må vår tarmflora være i balanse. Med råd om nærende og mer riktig mat, tilskudd og bioresonans behandling bretter jeg opp ermene for ny dyst på klinikken fremover.

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.