fbpx

Avhengig av sukker?

Er du avhengig av sukker?

Etter en sommer med mye sukker, potetgull og vin kjente jeg at jeg bare ville ha mer. Jeg ergret meg i dagesvis og likte dårlig å kjenne på det. Så husket jeg hvordan jeg skulle komme meg ut av den snikende avhengigheten. Jeg husket at det er hjernen som skriker etter mer. Mer lykkefølelse, velvære og beroligende kjemi. Synapsene er blitt større og immune mot bare litt friskt syltetøy, det må hardere krutt til. Gjerne sjokolade. Og tarmen som har smakt på herlighetene gjennom hele sommeren, har selvfølgelig fått feil flora. Nå hersker de slemme og de snille som elsker karbohydrater. De har motorveiforbindelse til hjernen og gir beskjed om mer sukker, potetgull og vin. De skaper et sug, og jeg kjente jeg måtte gjøre noe med det.

Avhengig av sukker.

 

Sukker. De hvite krystallene ser ut som et kjemikalie, isolert og ribbet for næring. Og faktisk er det for gift å regne. Mer potent enn heroin. Sukkerroen som det kommer fra, er derimot svært næringsrikt og proppfull av fiber for de snille tarmbakteriene våre. Og slik er det med all naturlig mat. I sin helhet er det en symfoni av vitaminer, mineraler, antioksydanter, karbohydrater, fettsyrer og proteiner som sammen forsterker hverandre. Derfor er det et poeng å spise hele frukten og bærene, hele grønnsaken osv. Bioflavonoidene ( de sterke fargene) i grønnsakene og fruktkjøttet forsterker c-vitaminet 20 ganger! Dette er heftige antioksydanter og de trengs for å slukke gnistene hjernen fyrer av med hele tiden. Den jobber hele tiden med sine mer enn 40 000 tanker daglig og da blir det mye  avfall og skrot etter alt arbeidet. For at vi skal ha hukommelse, tankekraft og motivasjon, må hjernen være fornøyd. Og tarmen, siden den er den andre hjernen vår.

 

avhengig sukker,kamillahill.no

Tarmen!

Hva vil du gjøre for hjernen og tarmen din så du kan bli kvitt sukkeravhengigheten? Tror du det er en god idè  å spise masse frukt og grønt? Ja! De økologiske har de fleste antioksydantene, og er renest, men alle monner drar. Spis av hele regnbuens farger. Gult, oransje, rødt, grønt, blått og lilla. Tenk på de sterke fargene, som et symbol på regnbuen. Hvitt lys består av alle disse fargene med ulik frekvens, og vi trenger dem alle. Når vi er godt nok ernært av dem alle, da er vi i i harmoni. Det er da vi har tillitt til oss selv og andre mennesker. Og at endringer kan være bra.

Hjernen og tarmen må være fornøyde.

vagusnerven, tarm-hjerne aksen, autoimmune tilstander

Hjernen består av mye fett, og den trenger fett. De gode, sunne fettsyrene finner du i nøtter, frø og kjerner og greens, samt i fisk. Noe finnes også i kjøtt av dyr som har vært gressbeitende. Så da jeg husket å få i meg mer fett, gikk det et par dager så var det verste suget over allerede. Hjernen var fornøyd. Jeg bruker ekte smør, linfrøolje eller UDO`s Choice oljeblanding, og rikelig kaldpresset olivenolje på salaten. Jeg bruker kokosfett på knekkebrød, i havregrøten, eller smoothien og jeg bruker enzymer for å spalte fettet ( f.eks SuperZym). Samtidig begynte jeg å ta probiotika regelmessig igjen. De gode melkesyrebakteriene gjør fordøyelsen bedre, og rydder ut de skadelige bakteriene og demper de sukkerhungrige. Giulia Enders skriver i sin bok «Sjarmen men tarmen» om hvordan bacteriodes-typene bruker smitt og smule av maten som vandrer forbi. I stedet for å la mye av det passere ut, forer de oss med det, så det havner på rumpe, lår eller blir til litt for mye sideflesk og muffinsmage.

For at de snille bakteriene skal trives og bli flere trenger de fiber, og det finnes i alt av grovt mel, og i frukt og grønt. Sa jeg grønt igjen? Det er ikke måte på hvordan vi mennesker trenger det grønne. Her er kilden til både vitaminer, mineraler, fiber og fettsyrer, og det har rensende klorofyll. Fiber renser også ut tungmetaller, og miljøgifter vi har fått i oss og gir oss regelmessig avføring. Ikke bare skal vi være skikkelig på do daglig, avføringen skal helst være  a la brune, fine klumper. 

Hverken for frynsete i kantene eller smått som rådyrlort! Det er superviktig å ha avføring daglig, ellers skapes det en selvforgiftning gjennom at innholdet tar enda en tur til leveren for å renses. Det betyr enda større belastning på det stakkars sommerherjede organet. En typist overbelatet lever gir irritasjon og kort lunte, og fikser dårlig å regulere kolesterolet, så det er verdt å være snill mot den. En deilig start på dagen som metter frem til lunsj, både er detox og næring i ett, er greensen fra Vim Superfoods. Jeg bruker Vim Combo som har byggress, havregress og alger,  samt lecithin for hjernen og friske celler.

Proteiner!

En håndfull proteiner til hvert måltid er også viktig for hjernens lykkekjemi. Kjøtt, fisk, bønner og egg er supre matvarer her. Har du en sliten bukspyttkjertel kan det være at den ikke klarer å bryte ned nok av proteinene til aminosyrer. Her kommer tilskudd av fordøyelsesenzymer inn i bildet.

Alt i alt handler det om å være snill mot den viktigste personen i ditt liv. Deg selv. Du er her for å bruke akkurat dine egenskaper til glede for deg selv og andre, så da må kropp og sinn være i balanse. Og sukkeret var rett og slett en dårlig venn å ha ombord på reisen; så se der, der måtte sukkeret gå planken, og plask, nå falt den i vannet og sank til havets bunn. Freia og Nidar Bergene har mistet en kunde, mens dyr og deilig Chocolate with goldenberries fra So Alive, har fått meg til å løpe til helsekosten. Den himmelske sjokoladen finnes også hos www.arnika.no. Bruker du min terapeutnøkkel 101029 får du 10 % rabatt på alt du handler!

Tillitt til at endringer er bra

kokosyoughurt

Oppsummert er kuren mot sukkeravhengighet:​

Sunt fett fra fisk og frø, nøtter og kjerner, gjerne også omega 3 fra fisk eller linfrøolje. 3-6 g daglig med omega 3

Antioksydanter gjennom frukt og grønt som også gjør kroppen mindre sur og dermed bedre forbrenning og immunforsvar.

Greens, f.eks Vim Combo fra www.vimsuperfoods.no .

Ekte smør og kokosfett.

Proteiner eller tilskudd av frie aminosyrer. Kjøpes her

Probiotika, gjerne en variant med 12 ulike stammer av snille bakterier. Bruk dette i 2 mnd minst.

Unngå sukker, alkohol og raske karbohydrater litt strengt i 4-6 uker.

Spis mørk sjokolade, minst 70 %, og grønn te fra Japan, evt med litt honning i.

Drikk mye vann med sitron i, helst økologisk. Drikk mest mellom måltider og ikke til maten.

Si høyt til deg selv 5 ganger daglig: Jeg har tillitt til gode endringer for meg selv. Jeg er helse. Jeg gir slipp på det som ikke tjener mitt gode med letthet.

Beveg deg! Og sov nok. Når du føler jobb og familie har fått sitt tenker du slik Anita Krohn Traaseth sier: » Nå får det være godt nok for de svina». Og svina er de du er glad i!

Finn en stressreduserende aktivitet du liker så som yoga, pilates, gå tur, trene, strikke, lese, meditasjon, hagearbeid eller bare sitte å puste inn og ut og være tilstede her og nå.

kamilla Hill, Bioresonans, ernæringsterapeut, KursHolder
Med all tro på deg og ditt potensiale, lykke til!

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.