fbpx

Mage og tarm er kilden til helse.

Irritabel tarm
Irritabel tarm syndrom

Mage og tarm 

Siden 70-80 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen. Har du problemer med oppblåsthet, forstoppelse, løs mage eller magesmerter? Er fordøyelsen plagsom og opplever du at det er mat du reagerer på? Har du diffuse plager som smerter, gjentatte betennelser, hormonubalanse eller hudproblemer? Da kan det hende årsaken er å finne i mage-/ tarmkanalen. Alt fra lite energi og konsentrasjonsproblemer, til kort lunte og magesmerter kan ha sin årsak i tarmhelsen. Det indre livet her er en finstemt balanse av riktig med magesyre, enzymer, fordøyelsessafter og bakterieflora. Her ligger kilden til alt liv; det har ansvar for alt fra spalting av maten og næringsopptak, til immunforsvar og lykkekjemi til hjernen.

Helhetlig behandling

Ønsker du en helhetlig behandling og sjekk for å finne årsaker, er det godt mulig jeg kan hjelpe deg. Jeg har14 års bakgrunn i skolemedisinen, og har jobbet med naturmedisin siden 2001. Lekk tarm, irritabel tarm, ubalanse i hotmoner, allergier og matintoleranser, er områder jeg jobber mye med.

Årsaker

Årsakene til helseproblemer er ofte å finne i et svekket immunforsvar på grunn av en usunn tarmflora, for lite magesyre ( selv om problemet ofte er halsbrann eller sure oppstøt) og lekk tarm. Det gjelder alt fra smerter i muskler og vev til autoimmune sykdommer som diabetes type2, leddgikt, Morbus Crohn , Hashimotos og lupus. Tarmen er et unikt organ og er kilde til både immunforsvar, gode følelser og motivasjon.

Irritabel tarm

Irritabel tarm syndrom

IBS, irritabel tarm syndrom, er et økende problem i befolkningen. Man anslår at opptil 25 % av den norske befolkningen har denne tilstanden. Symptomer er ofte magesmerter, oppblåsthet, diare og forstoppelse. Flere faktorer synes å være innblandet, som kosthold, tykktarmsbakterier, lavgradid inflammasjon/betennelse og unormale hormonproduserende celler i mage og tarm. På klinikken tester jeg tarmfloraen ved å sjekke for skadelige bakterier i tynn- og tykktarm, nivået av magesyre, belastning av sopp og tungmetaller. Tidligere virusinfeksjoner er også noe jeg tester for. Testingen skjer i akupunkturpunkter på fingre og tær, med en BioCheck fra Holimed i Tyskland. Ved siden av å gi bioresonansbehandling utifra hva testingen viser, foreskriver jeg ofte et godt og dokumentert probiotisk tilskudd. Å få tilført mer av de gode bakteriene i tarmfloraen kan være et viktig bidrag for de med irritabel tarm. Her er en studie gjort på IBS og de dokumenterte Lab4 stammene:

The Sheffield IBS Trial

Feilstillinger i muskel- og skjellettsystemet.

Feilstillinger i muskel- og skjellettsystemet. 

Feilstillinger i rygg og bekken kan også komme av ubalanser i tarmen, og motsatt. Vev og muskulatur bygges opp av det vi klarer å fordøye, og ta opp som næring. Når ikke kiropraktor behandling er nok, eller du trenger massasje terapi igjen og igjen, kan det være lurt å se på tarmhelsen din og om du får i deg nok næringsstoffer. Hvis jeg tester at feilstillinger i skjellett og muskulatur ligger som en blokkering i din energisirkulasjon, henviser jeg til en dyktig kiropraktor eller massasjeterapeut. Kiropraktor Morten Brøtmet i Asker, har jeg samarbeidet med i flere år, og sammen får vi jobbet enda mer helhetlig for de som trenger det.

Betennelser i tenner og gamle rotfyllinger kan ligge som blokkeringer i kroppen uten at man direkte kjenner det. I samarbeid med tannlege Pål Hermansen i Oslo, har jeg siden 2012 fått mye erfaring og gode resultater ved å hjelpe mennesker med helseproblemer knyttet til tenner.

Også traumer, følelser og bekymringer kan være årsak til en rekke fysiske plager. I min praksis jobber jeg for å finne årsaker, dekke mangler og stimulere ditt eget forsvar til å jobbe riktig. Da kan vi sammen få til en varig og sunn bedring.

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.