fbpx

Probiotika for glade tarmer.

Probiotika = levende superhelt-bakterier.

Probiotika for glade tarmer er starten på et eventyrlig samfunn av smarte, vennlige bakterier. Disse har enorme oppgaver og programmerer både immunforsvar og lager vitaminer. Navnet probiotika betyr – for liv, og disse vennlige bakteriene i tarmfloraen er virkelig kilden til alt liv. De lager motivasjon og lykkekjemi til hjernen så du kan føle ro selv i en hektisk hverdag, og de er med å spalte maten så næringen taes opp og kan serveres millioner av energiproduserende cellefabrikker. Da sier det seg selv at det går skralt med oss når det viktige bakteriesamfunnet i tarmen rykker ut av balanse. Balubagjengen av skadelige bakterier og sopp tar over makten. Og de har dessverre en helt annen agenda. De tar plassene til de snille bakteriene, lager toksiner og tar over kommunikasjonen med kroppens kommandosentral, hjernen. De skriker om sukker og raske karbohydrater, ikke minst. Og skaper da skyhøye blodsukkertopper som lager klissete føre i blodårene.

Probiotika og prebiotika

Probiotika i fermentert rødbethummus
Probiotika i fermentert rødbethummus

Blodsukkerkaoset utløser stresshormoner unødvendig og gir etterhvert både mer søtsug og økt fettlagring siden det stadig høye insulinet er et fettlagringshormon. Utvikler man insulinresistens eller diabetes type 2 åpner det for økt risiko for en rekke livsstilsplager som høyt blodtrykk, fedme, hjerte- og kar sykdommer og kreft. Det fantastiske er at vi kan forebygge og reversere dette med mat som nærer både oss og de snille bakteriene. Samtidig er det supert å forsyne tarmfloraen med friske tropper av snille bakterier, probiotika.

De snille bakteriene som skal stå for 85 % av bakteriefamiliene i tarmen, er følsomme for stress, antibiotika, sprøytemidler, konserveringsmidler, medisiner, amalgam, kunstige søtstoffer, miljøgifter og irriterende proteiner som for mye gluten. Her kommer hvete inn i en særklasse blant korn, siden moderne hvete har blitt krysset i generasjoner og nå inneholder dobbelt så mye gluten og fått fremavlet en superstivelse. Dette gir skyhøyt blodsukker. Melkeprotein kan for mange også være tungt fordøyelig, og irritere tarmfloraen og tarmslimhinnen. Da er det ikke langt til plagsomme episoder på doskålen, med diare, forstoppelse eller magesmerter og oppblåsthet.

Pilatesinstruktør Line Dahl
Pilatesinstruktør Line Dahl

Får man de glade tarmene tilbake stiger både humøret og energien, og da kan treningseffekt bli bedre, og bare det å begynne å trene være lettere.

På grunn av det moderne kostholdet i dag, stress og mas, og gjerne noen runder med antibiotika bak oss, er det etter min kliniske erfaring gull verdt å innføre de vennlige bakteriestammene tilbake i tarmfloraen. Proven Probiotics har jeg i et halvt år nå hatt gleden av å få mange gode tilbakemeldinger på hos pasientene mine. Mange som kommer til meg har plager som magesmerter, oppblåsthet, lite energi, vekslende avføring, diareer, forstoppelse, og de føler de reagerer på maten de spiser. Uten at de alltid kan sette fingeren på hva det er. Da er det fint å få testet for matintoleranser, og bakterie – rikets tilstand.

acidophilus-bifidus-plus-total-intestinal-digestive-supportadult-acidophilus-bifidus-25-billionfit-for-school-chewable_tablet

Blir tarmfloraen feil kan det über-viktige immunforsvaret slå feil og gå i alarmberedskap. Da vil kroppen ikke lenger trives på alt av mat, men begynne å reagere kraftig på harmløse proteiner eller sukkerarter i maten. Slik at selv sunn mat ikke tåles. Hvis denne tilstanden får stå en stund, kan det sviktende immunforsvaret begynne å lage antistoffer mot kroppens eget vev og vi får problemer med stoffskiftet, kroniske betennelser overalt, i muskler og tarm; alt fra Morbus Crohn og ulcerøs colitt til leddgikt. Det gode er at dette kan snues med enkle grep. Menneskekroppen er takknemlig å hjelpe. For så viktig er tarmfloraen og det å ha glade tarmer!

341361_massasje-1510_none

Proven Probiotics har flere ulike probiotika varianter. De er laget spesifikt for ulike aldersgrupper og for ulike utfordringer med fordøyelsen. Noen har også multivitaminer og mineraler i de samme kapslene.  De ulike bakteriestammene er grundig forsket på og er sikre. Det er humane stammer som har evnen til å kollonisere og bli i tarmen. Se her for å lese om forskningen og sikkerheten rundt produktene. Min favoritt å starte med er 1 måneds kur med Acidophilus & Bifidus Total Intestinal & Digestive support. Denne har også 1000 mg Glutamin som bygger en sterkere tarmbarriere og dermed reduserer lekk tarm. Den har også aloe vera som er betennelsesdempende, samt vit A, C og E, viktige antioksydanter for en stresset tarm.

Kamilla Hill
Glade barn med mindre sukker

Denne probiotika for glade tarmer har gitt mange gode erfaringer; her er tre referanser:

«Før kunne jeg ha variabel avføring, og var mye oppblåst. Jeg føler probiotika fra Proven Probiotics har hjulpet meg mye. Avføringen er nå fast og fin, og jeg føler mage og tarm har så mye å gjøre for psyken også. Jeg er så mye mer fokusert og sentrert i meg selv. Jeg har også gått ned noen kilo, fordi jeg ikke har så søtsug, og spiser mer riktig. Før var jeg mer pløsete, merker jeg begynner å komme tilbake i en fastere og bedre kroppsfasong !» – Ragne Buer

» Jeg har de siste 2 årene hatt tendens til hard mage, og det var noe jeg aldri hadde vært plaget med før. Jeg tror det hadde med stress å gjøre, for jeg har svært sjelden tatt antibiotika i mitt liv. Proven Probiotics er fin for magen min, nå er den helt regelmessig og fordøyelsen føles god.» – Grethe Larsen

» Magen min har ikke vært så bra på 2,5 år. Jeg fikk kvalme, og en plagsom fordøyelse etter en mageinfeksjon i utlandet. Probiotikaen fra Proven Probiotics er helt klart bra for meg.» – Herman Høyskøl

Jeg håper med dette å motivere dere til å ta vare på tarmen dere også! Små grep kan gi stor effekt.

Økologisk grønnkål og rød grønnkål til fermentering
Økologisk grønnkål og rød grønnkål til fermentering

Bli med på kurs i fermentering av grønnsaker, kombucha og baking med urkorn og surdeig. Neste er 10. november kl 18 i Solbakken 1, Drammen. Dette er mat for glade tarmer.

~Kamilla Hill

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.