fbpx

Hvordan amalgam, tannkroner og rotfyllinger kan gi helseproblemer.

rotfylling
amalgam forgiftning, amalgam skade, tenner og helse

Amalgam og svekket tarmflora

Hver dag blir jeg forbauset over hva amalgam, gamle kroner eller rotfyllinger kan føre til av kroniske plager og sykdom som omfatter hele kroppen.  Jeg har jobbet med å finne årsaker til mine pasienters helseproblemer siden 2001 og har brukt bioresonans  og elektro-akupunktur etter Dr. Volls metode som verktøy siden 2009. I et nært samarbeid med tannlege Pål Hermansen  i Oslo, har jeg etterhvert møtt mange mennesker med helseplager knyttet til tenner.

Det fine i det tragiske er at det er mange jeg opplever får tilbake helsen sin ved å ta tak i det som belaster hele systemet, fra munnhulen.

Jeg jobber mye med både tenner og tarmhelse i min klinikk på Helhetssenter i Drammen. Amalgam er en vanlig årsak til dysfunksjon i tarmen slik som ulcerøs colitt, irritabel tarm, Chrohn`s, psoriasis,  matintoleranser, artritt, ADHD og hele spekteret av autoimmun sykdom.

Kvikksølv er i funksjonell medisin sett på som en vanlig årsak til lekk tarm. Dette skjer ved at ved at kvikksølv svekker tarmflora, ødelegger epitelcellene i magesekk og tarmslimhinne og skaper betennelse.  Dette svekker fordøyelse og næringsopptak. Den tynne tarmveggen blir mer gjennomtrengelig og ufordøyde matpartikler, bakterier og sopp lekker gjennom til blod og lymfe. Der sitter 70-80 % av vårt immunforsvar i lymfevevet, og en alarmberedskap skrus feilaktig på. Da er det fritt frem for at all verdens betennelser og plager man er disponert for genetisk, kan bli satt i gang.  

Jeg ser ofte at de med amalgam i tennene  har lavt stoffskifte og «hjernetåke» i tillegg til problemer med mage og tarm. 

Soppinfeksjoner og candida overvekst er spesielt vanskelig å bli kvitt om man har amalgamfyllinger eller  belastning av kvikksølv fra andre kilder. Det samme gjelder også andre toksiske tungmetaller som bly, cadmium og palladium fra andre materialer som brukes i både plastfyllinger, kroner, mat og miljø.

En svekket magesyre og tarmflora forstyrrer ditt indre økosystem og både parasitter, sopp og skadelige bakterier får lov til å ta plass. 

I tillegg til å sanere ut amalgam på en forsvarlig måte kan man gjenvinne mye helse ved å rydde ut parasitter, sopp og uønskede tarmbakterier.  Å gjeninnføre gode tarmbakterier som lactobaciller og bifidobakterier som finnes i godt dokumenterte Lab4 probiotika, er av stor verdi. I tillegg ta tilskudd av  vitaminer og mineraler man er i mangel på.  Jeg tester stadig mangel på jern, zink, magnesium, selen, jod og B-vitaminer i tillegg til D- vitamin.

 Å bygge opp tarmslimhinnen er neste steg. Betennelsedempende mat som urter, krydder og usprøyta grønnsaker, kraftsupper, L-glutamin, FOS (fiber som styrker tarmfloraen) og vitamin C er viktig her.  En mild avgiftning av amalgam og andre toksiske metaller, med bioresonansbehandling,  samt gode tilskudd, er ledd i behandlingen for å gjenvinne helsen. 

 

Toksisk belastning fra materialer i tannkronene

I følge Dr. Amy Myers skaper kvikksølv en konstant tilstand av inflammasjon i kroppen. Det gir særlig problemer i nervesystemet.  Men en myriade av vedvarende symptomer kan oppstå: allergier, angst, hjernetåke, hjerte-kar sykdom, sensitivitet for kjemikalier, depresjon, utmattelse, hårtap, hodepine, hørselstap, infertilitet, uregelmessig menstruasjon søvnproblemer hos barn, nummenhet og prikkinger.

Amy Myers sier videre at det er svært viktig å jobbe med mage- og tarmflora, og candida overvekst før man starter å fjerne belastningen av kvikksølv og andre metaller. Dette er også min erfaring.

Det er ikke bare amalgamfyllinger som bidrar til å overbelaste vår avgiftningskapasitet. Det er mange andre toksiske materialer som brukes i tenner. Plastfyllinger og kroner er heller ikke uskyldige, ei heller implantater. I min klinikk finner jeg ofte at pasientene mine har reaksjoner på både gamle og nye kroner.

Materialer som brukes kan tåles av noen mens andre klarer dårlig å avgifte for metaller og kjemikalier og utvikler alt fra hodepine, migrene og utslett til betennelser og autoimmun sykdom.

I følge Dr. Marvin ved The Center for Natural Dentistry i San Diego kan de hvite plastfyllingene ha både aluminium og barium i seg. De kan ha metaller i seg fordi tannlegene gjerne vil kunne se fyllingene på røntgenbilde.

Videre kan plastfyllinger inneholde BPA, bisphenol A , som kan lekke ut av fyllingene. Derfor ser vi nå BPA frie plastflasker og drikkeflasker for barn, samt BPA frie plastleker.  BPA i composittfyllinger i tennene burde ikke være en risk vi utsettes for. Studier viser at BPA påvirker de sunne hormonene i kroppen og gir en østrogenlignende effekt, sier Dr. Marvin videre.  En tannlege som jobber med biokompatible materialer og materialer med minst mulig toksiner, forstår sammenhengen mellom tenner, toksiner og helse. 

Etter min erfaring er holistisk tannlege Pål Hermansen og de andre tannlegene hos Tannlege Hermansen AS opptatt av å finne ut om tannfyllinger og kroner, samt rotfyllinger kan være årsak til større helseproblemer.

Dr. Marvin snakker om kronematerialer. Porselenskrone er ikke bare  porselen. Og spør du om en porselenskrone kan en tannlege ofte velge å bake inn metall under den for å gi den mer styrke og slippe og ta så mye av tannen. Dette metallet inneholder ofte aluminium eller nikkel. Nikkel kan forårsake kreft og er et nevro-toksin. Kronene har også ofte en mix av palladium, kobolt,  cadmium og barium. dette gjelder også broer.  Ren poreselenskrone kan inneholde aluminium og jern-oksid, og billigere varianter fra land som Kina kan ha mye glass med høye verdier av bly.

I likhet med Dr. Marvin møter jeg og tannlege Pål Hermansen mange mennesker som blir bedre av å få fjernet kroner. Det er spesielt gamle kroner , men kan også gjelde nye porselenskroner siden disse også kan inneholde metaller. 

Titan-implantater er også omdiskutert og mange har gått over til zirkon. For mange er zirkon et godt materiale, mens andre kan reagere på det også.  Dette avhenger litt av immunforsvaret hos den enkelte.  Rotfyllinger kan  ligge som en klam hånd på systemet og belaste immunforsvaret med bakterier og deres toksiner.

En test med bioresonans kan vise om man tåler ulike materialer og om en rotfylling eller amalgam belaster energisirkulasjonen og dermed helsen din.

 

Lab4 probiotika kan hjelpe ved betennelser i tenner og tannkjøtt

I 2017 viste en studie publisert i The Journal of International Society of preventive & Community Dentistry, at probiotika med lactobaciller og bifidobakterier hadde en antibiotisk effekt på en bakterier som ofte finnes ved tannrotsbetennelser; enterococcus faecalis. Lab testene og resultatene foreslo at probiotika kunne være fordelaktig ved betennelser i tannrøtter.

En annen studie fra 2008 som ble publisert i The Journal of Antimicrobial Agents, viser at probiotika og særlig lactobaciller kan forebygge plakk og redusere gingivitt, tannkjøttbetennelse.

Probiotika ser ut til å bidra til et godt økosystem som kan forebygge infeksjoner i tenner og tannkjøtt. Jeg har i 3 år fått mye kunnskap og gode erfaringer med Lab4 probiotika som har 2 ulike stammer av både lactobaciller og bifidobakterier.

Hvordan rotfyllinger kan gi infeksjon og sykdom andre steder i kroppen

 

En rotfylt tann er en død tann. Den kan i beste fall sammelignes med en mumie man har ombord i munnen sin, sier Dr. William Glaros.

Selv om tannlegen din borrer og renser ut så godt som mulig finnes det et system av lange tynne rør og tubuli som ikke lar seg rense. Her kan de sykdomsfremkallende bakteriene fortsette å trives, og nå etter rotfyllingen enda bedre siden tilførsel av oksygen er borte. De trives ekstra godt uten oksygen, er anaerobe bakterier, og kan vandre videre ut i blodstrømmen. Rotfyllingen skaper med andre ord et perfekt miljø for at de kan formere seg. Med sine giftige avfallsstoffer er de en stor byrde på immunsystemet ditt. Særlig hvis det er litt svekket fra før av.  Bakteriene er av den typen som ofte skaper betennelser og med sine toksiner kan de svekke kollagenet i alt bindevev og øke vaskulær gjennomtrengelighet ,noe som etterhvert fører til sykdom.

I en studie ble det funnet anaeorbe bakterier i blod og i rotkanalene til 26 pasienter uten noe smerte eller symptomer. 

Dr David Jockers sier forskning viser at 50% av de betennelseskapende bakterier og sopp blir igjen etter en rotfylling.

Det er lett å tenke at en rotfylt tann ikke svekker helsen din hvis du ikke har noen infeksjoner eller symptomer.  Dr. Meinig er en tannlege som selv var endodontist og utførte rotfyllinger hele sin karriere, i tillegg til å undervise andre tannleger i det. Da han ble pensjonist bestemte han seg for å lese alle de 1174 sidene i den detaljerte forskningen til Dr. Weston Price som ble gjort for over 100 år siden. Dr- Meinig ble både skremt og sjokkert over den solide dokumentasjonen på  at kroniske sykdommer  kan komme av gjenværende bakterier og infeksjon etter rotfylling.  Dr. Price fant særlig hyppighet av hjerte- og karsykdom, sykdom i ledd, artritt og reumatisme, og sykdom i hjerne og nervesystem. Men enhver plage kunne komme av rotfylte tenner, siden bakterier og deres toksiner kan vandre via blodet til ethvert organ og formere seg der.

Dr. Meinig har siden skrevet boken «Root Canal Cover-Up Exposed – Many Illnesses Result» og har viet sin tid til å få frem i lyset sammenhengen mellom rotfylte tenner og helse. Basert på Dr. Price sin forskning gir han råd om hvordan rotfylte tenner bør fjernes og hvordan ernæring og livsstil påvirker tannhelsen positivt.  Jeg legger ved videoen til Dr. Mercola under. Hør hans egen erfaring med å få fjernet en rotfylt tann.

 

Bør du trekke den rotfylte tannen?

I følge Dr. William Glaros.og nyere forskning som ble publisert i tidsskriftet Dentistry, vistes en sammenheng mellom kroniske helseproblemer og rotfyllinger. De pasientene som hadde systemiske helseproblemer hadde tre ganger så stor sjanse for å ha fått utført en rotfylling, i forhold til den friske gruppen. Og mer enn 40 % viste immunologiske forstyrrelser som følge av en rotfylt tann.

Det er mye som tyder på at å etterlate et dødt organ i en ellers frisk kropp, ikke er en god idè. Hvis du har en rotfylt tann som viser en oppklaring på røntgen, kan det være klokt å få den fjernet. Man kan ikke si 100 % sikkert at en betennelse under den rotfylte tannen vil gi et helseproblem, men at den ligger som en byrde på immunsystemet ditt er rimelig sikkert. Da er det bare tiden som vil vise hvor sterkt det er til å ta unna giftstoffer som mercaptan og og andre fettløselige svovelforbindelser som thioeter. De har evnen til å ødelegge cellefabrikkens kraftstasjon, selve mitokondriene. Det mest avgiftende organet, lever,  vil med svekkede kraftstasjoner, avgifte dårligere i en slik situasjon der nettopp avgiftning er prekært. 

Hvis du ikke har noen plager eller infeksjoner i munnen eller mer systemisk i kroppen, kan du velge å la den være. For å hjelpe immunforsvaret ditt til å tåle en rotfylling finnes det gode råd om ernæring, og behandling med bioresonans og homeopati.

 

 

Filmen Root Cause som du kan se trailer på over, kan leies på ViaPlay , og kjøpes på Amazone. Den viser en manns helsemareritt som følge av en rotfylling. Den gikk på Netflix i januar men ble tatt av da den amerikanske tannlegeforeningen protesterte på informasjonen.

Kroniske helseproblemer som kan komme av rotfyllinger er kort oppsummert:

Autoimmun sykdom

Muskel- skjelett lidelser

Fibromyalgi

Depresjon

Kreft

Kreftekspert Dr- Jossef Issels har funnet at nesten alle, 98 % , av hans pasienter hadde infeksjon som stammer fra tilsynelatende sterile og vellykkede rotfyllinger. Toksikolog Dr. Boyd Haley har funnet at 90 % av rotfylte tenner er infisert av en rekke patogene bakterier.

Min erfaring er at mange får hjelp for sine helseplager når vi jobber med å rydde opp i  dette terrenget. Både amalgamsanering, kroner og rotfylte tenner. I min klinikk føler jeg vi ofte kommer i mål med bedre helse når vi har fokus på å bygge opp med  næringsrik og mest mulig ren mat, oppbygging av mage og tarm med Lab4 probiotika sine dokumenterte stammer av lactobaciller og bifidobakterier, samt avgiftning med gode urter og supermat.

Den beste måten å unngå kroner og rotfyllinger på er å ta vare på tenner og tarmhelse nå!

 

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.