fbpx

Verdien av probiotika under og etter antibiotikakur.

Ørebetennelse etter bassengbading og antibiotikakur

Kira fikk ørebetennelse, og både antibiotika og probiotika måtte til.

Får barna dine også øreverk etter å ha badet i basseng?

Sommerferien startet med mye bassengbading for  datteren min Kira, og siden hun har hull i trommehinnene blir det lett liggende igjen vann i mellomøret. Et perfekt sted for bakterier å yngle. Hun er vanligvis flink til å huske ørepropper, men på grunn av dykkeøvelser og badehette falt de visst ut. Jeg opplever at det er lettere at hun får ørebetennelse etter bassengbading enn i sjøen. Det må være noe med de naturlige saltene i sjøen som virker bedre å få inn i øret enn klorvann. Resultatet ble et vondt og væskende øre. Siden jeg som mor og naturmedisinsk terapeut helst vil hjelpe henne uten antibiotika, prøvde jeg først det noen dager. Men vi var i Tyskland på ferie, på en camping virkelig ute på landet og jeg hadde begredelig med remedier med meg. Det endte med at vi dro til nærmeste legevakt der en lege i dressjakke som sa at høyre øret hennes så «sehr schlimm» ut, forordnet 3 dagers kur med antibiotika. 7 ml en gang daglig. De drev ikke på med antibiotiske øredråper som her i Norge, det ristet han på hodet over.

Gode melkesyrebakterier er gull etter antibiotikakur.

Jeg likte dårlig å gi henne antibiotika, og dermed ødelegge noe av den viktige tarmfloraen hennes. Tarmfloraen må være rik i både antall og i mangfold av ulike gode bakterierstammer, for å opprettholde immunforsvaret vårt. Ikke bare det, men tarmfloraen skal også hjelpe næringsopptak, lage signalstoffer til hjernen for godt humør og konsentrasjon, og for å holde tarmveggen tett så ikke all verdens matintoleranser og autoimmune tilstander kan oppstå. Men tanken på ubehaget hennes og at det hadde gått såpass mange dager, gjorde at vi valgte å ta antibiotikakuren. Jeg visste jeg hadde melkesyrebakterier med meg i produktet Daglig & Enzymer fra Pro-ven, som jeg kunne gi henne gode doser av både under og etter kuren. Det ville bidra til å fylle på igjen med gode bakterier i tarmfloraen hennes.

Diarè eller forstoppelse etter antibiotikakur er vanlig.

Etter antibiotikakur er det vanlig at bakterier som clostridium difficile blomstrer opp. Overvekst av sopp som naturlig forekommende candida, er det også mange som opplever.  Oppvekst av skadelige bakterier og sopp skaper lett en lavgradig betennelse i tarmveggen og lekk tarm. En overvekst av skadelige bakterier og sopp  i tarmfloraen gir ofte søtsug. De elsker sukker og raske karbohydrater og sender beskjed til hjernen om at du har lyst på akkurat slik mat. Tarm-hjerne aksen er det blitt forsket mye på det siste tiåret, og studier viser at det er en enorm kommunikasjon mellom tarmflora og hjernen. Dermed er det duket for fullt party av skadelig tarmflora når man spiser mer sukker og raske karbohydrater.De blomstrer og formerer seg. Dette gjør at de gode bakteriene ryddes av veien. Det erfarte jeg selv da jeg hadde mange antibiotikakurer som ungdom og ung voksen på grunn av urinveisinfeksjoner og bihulebetennelser. Jeg drømte om boller og is, og tenkte det var viktig å kose seg 🙂 Betennelsene ble bare flere og energi og fokus ble dårligere for hver antibiotikakur. Jeg hadde også tendens til både løs og hard mage. Jeg trodde det var helt vanlig, og visste lite om hvor viktig god tarmflora og fordøyelse er for en god helse. Man blir vant til lite energi også. ,

Studier på probiotikas effekt på diarè og clostridium difficile etter antibiotika.

Kira fikk litt problemer med magen etter at hun begynte med antibiotika, men det løste seg raskt med Daglig & Enzymer som har 12,5 mrd av de gode bakteriene i Lab4 stammene. Både lactobacillus acidophilus og bifidobakterier, i tillegg til fordøyelsesenzymer som finnes i dette produktet, hjalp til med å styrke tarmfloraen og fordøyelsen hennes. 

Etter antibiotikakur kan det være lurt å ta høyere doser enn i dette produktet. Daglig Pluss fra Pro-ven, i 4 uker gir deg 50 mrd daglig. Det er en god forsikring mot svekket tarmflora etter antibiotikakur.  I i en studie som viser effekt av Lab4 probiotika mot clostridum difficile etter antibiotika, ga de doser på  25 mrd daglig  til 138 eldre pasienter som hadde fått antibiotika ved sykehusinnleggelse på Addenbrookes Hospital. Dett var en randomisert, dobbelblind, placebokontrollert studie som ble gjort for å vise om Lab4 probiotika kunne ha effekt på diarè assosiert med clostridium difficile oppvekst etter antibiotikakur. Resultatet etter å ha gitt dem 25 mrd Lab4 probiotika i 20 dager, var at gruppen som fikk Lab4 probiotika hadde lavere forekomst av diarè enn gruppen som fikk placebo. Man så på hvor ofte pasientene måtte på do, og tok avføringsprøver som vite mindre toksiner fra clostridium difficile.

Daglig & Enzymer har jeg gode erfaringer med fra flere pasienters tilbakemeldinger. En av dem føler dette produktet gjør at hun sliter mindre med irritabel tarm, og får sove hele natten uten å måtte på do. Før kunne hun måtte opp flere ganger for å gå på do. Da er det gøy å jobbe med menneskers tarmflora for bedre helse 🙂 Produkene får du på www.pro-ven-no. Spis også godt med grønnsaker og smart fett som kaldpresset olivenolje og kokosfett. Dette styrker immunforsvaret. Tarmfloraen trives på på alt av kål og løk, og belgfrukter så sant du tåler det.

Ha en strålende sommer videre!

 

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.