fbpx

Mine 3 favoritt matretter for immunforsvaret.

Kokos yoghurt
Kokos yoghurt

3 favoritt matretter for immunforsvaret + bonus

Det viktige nå er å ta vare på seg selv, hverandre og kloden. Få kontakt med deg selv gjennom gode rutiner så du hører din egen indre stemme oppi kaoset. Ikke lett, men ikke umulig heller. I arbeidet med å hjelpe mennesker til bedre helse er det EN ting jeg har lært. Tankesettet vårt og det å gjøre noe hver dag for å forbedre situasjonen, er gull.

 Legg merke til hva tanker gjør med deg, om energien din stiger eller synker. Tenker du løsninger som bygger deg opp, er det stor sjanse for at gode ting skjer! Som hva kan jeg gjøre for å løfte immunforsvaret mitt nå og videre fremover, etter at Korona viruset har gått sin gang. For etter vinter kommer vår. Ny blomstring skjer! Det er NÅ du kan øve opp muskelen på å leve, og ikke bare overleve. Det er det altfor mange som gjør, eller gjorde, i livet sitt før Korona. 

Her er 3 av mine matfavoritter for immunforsvaret nå :

Brokkolisuppe med hvitløk, ingefær og koriander

brokkolisuppe for immunforsvar
 • 1 stk brokkoli
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 grønn chili
 • 1 ss frisk revet ingefær
 • 1 ts kummin
 • 1 neve frisk koriander
 • 8 dl kyllingkraft du har kokt på et skrog av en hel kylling eller 8 dl grønnsaksbuljong ( uten smaksforsterker!)
 • 3 dl kokosmelk
 • 100 g vasket spinat
 • noen dråper limesaft
 • salt og pepper

Skjær brokkolien opp i biter, – og kutt løk, hvitløk og chili + koriander smått.  Fres løken et par minutter i olje til den blir blank, før du tilsetter hvitløk, , chili, koriander og kummin. fres videre i ett minutt. Ha oppi kraften fra kyllingen evt buljong og kok opp. Ha i brokkoli og kok videre i 5 min, hell da i kokosmelken. Jeg anbefaler kokosmelken fra Rema 1000 som er uten tilsetninger. Kok videre i 2 min. Tilsett spinaten og kjør alt med stavmikser til det er en glatt og jevn suppe. Smak til med mineralsalt, pepper og ha i noen dråper lime. Sprinkle over med noen dråper extra virgin olivenolje,

Banan & grønnkål smoothie

 

Dette er en nydelig start på dagen med overraskende god smaksmiks av peanøttsmør, banan og vaniljepulver. Selv om den er grønn av grønnkål! Se oppskrift i tidligere innlegg om Banan – og grønnkål smoothie 

Omelett med paprika, løk, rødbet og feta

 • 6  øko egg
 • 3 ss vann
 • 1 øko spisspaprika
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2 løk
 • 1/2 pakke ekte feta ost
 • 1 raspet rødbete
 • litt mineralsalt og pepper

Pisk eggene sammen med 3 ss vann, mineralsalt og pepper. Stek hakket løk og hvitløk i litt kaldpresset rapsolje, eller nøytral kokosolje evt klarnet smør. Ha i raspet rødbet og paprika og stek i  ett min til. Tilsett eggeblandingen og dryss fetaost oppå. Stek under lokk på middels varme i 5 min til omeletten har stivnet. 

Kokos yoghurt naturell

Kokos yoghurt

Jeg lager en nydelig kokos yoghurt for tiden! Av bare 4 pk kokosmelk, f.eks den fra Rema 1000 uten tilsetninger + 3 dadler + 1 kapsel Shapeline  evt 4 kapsler av den som heter Daglig & tranebær. Å bruke melkesyrebakterier ved å åpne en slik kapsel og ha i blenderen, er superenkelt og gir syrlig og friskt vellykket resultat. I neste runde kan du ta litt av yoghurten du har laget og bruke den som starkultur eller ta 1 ny kapsel. 

Alt blendes i blenderen til en jevn blanding:

4 pk kokosmelk, fullfet ( ikke fettredusert) og uten tilsetninger

3 dadler uten sten

1 kapsel Shapeline (jeg liker den ekstra stammen lactobacillus plantarum som er vist å ha en viktig oppgave for immunsystemet vårt. Den balanserer en sunn tarmflora og beskytter mot skadelige bakterier. I tillegg er den god på å spalte histaminrik mat, som mange kan ha problemer med å fordøye. L. plantarum brukes mye av matindustrien til å fermentere mat og utvikle funksjonell mat. Nå kan du lage din egen funskjonelle mat, mat med mening for kropp og psyke! 🙂

Hell blandingen over i et glass med lokk og sku igjen lokket. Sett glasskrukken i ovnen på 50 grader med en sleiv stikkende ut døra. la det stå og syrne slik i 8-10 timer. Det er ingen krise om det står i 12 timer bare det lukter friskt syrlig når du tar den ut og setter i kjøleskapet. Hvis det har skilt seg kan du blande sammen den klare væsken og det som har tyknet. Det tykner også videre i kjøleskapet for dette er jo levende mat som syrner videre!

Du kan tilsette vaniljepulver eller 1 pk frosne bær eller mango i blenderen, men jeg synes den er veldig god naturell med kun dadler og 1 kapsel Shapeline. Virkelig min favoritt for tiden. Så topper du bare med granola, nøtter og bær av ønsket slag.

Når du lager yoghurt neste gang kan du ta 1/2 dl fra kulturen du lagde til den nye blandingen og få et supert resultat videre, eller bruke 1 kapsel Shapeline igjen. 1 pk Shapeline har 30 kapsler. 

velbekomme 🙂

 

kokosyoghurt

Meld deg på Kurs i fermentering 08.03

kurs 4,5 t med både foredrag, praktisk fermentering, Qi-gong og goodiebag: 1700 kr ordinær pris. Nå : kun 1400 kr!
Dette blir siste sjanse i Solbakken 1 i Drammen siden kjøkkenet skal bygges inn i en leilighet.